Шумен стана поредният отбор в Sesame Национална баскетболна лига, който се

...
Шумен стана поредният отбор в Sesame Национална баскетболна лига, който се
Коментари Харесай

Шумен взе сенегалец с опит в НБА

Шумен стана следващият тим в Sesame Национална баскетболна лига, който се укрепи преди решителния стадий от шампионата. Тимът притегли сенегалския гард Карим Мане.

Баскетболистът е роден на 16 май, 2000 година, висок е 190 см. и се чака да помогне на тима в отсъствието на контузения Ивайло Тонев, който е навън до края на сезона.

Мане се опитва в Драфта на НБА през 2020 година, само че въпреки да не е определен, по-късно същата година подписва контракт с Орландо. С екипа на отбора той взима присъединяване в 10 мача, само че без да получава доста игрови минути и да свети с изявите си.

Паралелно с това той играе и за Лейкланд Меджик в G лигата, помагайки на тима си да завоюва купата.

През последните два сезона той продължава да се подвизава в разнообразни тимове от Лигата за развиване в НБА – първо в Мемфис Хъсъл, а по-късно и в Делауеър Блу Коутс, като с втория още веднъж става първенец.

Карим Мане има мачове и за подрастващите обединения на Сенегал. През 2019 година е част от състава на отбора до 19 години за Световното състезание в тази възраст, с който става девети на шампионата в Ираклион.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР